de reis en het verblijf

Het verblijf en de excursies  

We verblijven in Abene, een lief klein vissersdorpje in de casamance ,daar waar de jungle de zee ontmoet. Onze compound ligt op 100 meter van het prachtige strand van Abene in zuid Senegal.

 De deelnemers van onze reis worden door ons op de reis dagen in Banjul opgehaald.                 ( als deelnemers op andere dagen aankomen zijn de reis kosten voor hun zelf )

Natuurlijk word er weer intensief getrommeld op onze mooie compound, tijdens ons verblijf vind het het jaarlijkse muziekfestival van Abene plaats, met optredens van beroemde bands uit de gehele regio. Het festival duurt een week !  dus je kan heel veel muziek en dans gaan bekijken. 

 

het-strand-van-abene Excursies

Vanuit Abene maken we een trip naar het vogel eiland , en het nabij gelegen boung ,een piepklein eilandje , een prachtige boottocht, dwars door de mangrove kreken naar de monding van de Casamance rivier, die zich door het zuiden van Senegal heen slingert. Ook gaan we naar Gambia om de heilige Krokodillen bezoeken en een kijkje nemen op de  markt in Serekunda, op deze markt in de grootste stad van Gambia kan je werkelijk alles krijgen van nep rolexen tot een paar slippers of zelfs een levende geit. Er is ook een mogelijkheid om de oude hoofdstad van de cassamance te bezoelken deze is gelegen op het eiland carabane gelegen in de mond van de Senegalrivier die uitmond in de oceaan.

Afbeelding 029

 

 

 

 

 

Tevens gaan we op bezoek in een nabijgelegen dorp bij het feest van de Kumpo één van de vele maskers uit deze regio.

 

djembe spelers  en een ballet  tijdens het festival .                                                                    En natuurlijk tussen al deze activiteiten door kan je lekker naar het strand

Of gewoon op je gemakje het dorp wandelen.

let op : de excursies kunnen alleen doorgaan bij voldoende deelname